sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kevät!

Kun henkilöllä on tulppaaneja, henkilöllä on kevät.

Päivä on jo seisahtunut, vuosi vaihtunut, ja tänään lähtee joulukoristeet varastoon ja -kukat kompostiin. Tilalle kuskataan upouudet esikasvatuslaatikot, ja niitä hivellään kaipaavasti viikko, kunnes täytetään ne mullalla ja donkataan chilit ja paprikat kasvamaan. Melkein saa jo merkkitikkuihin kirjoittaa lajikkeiden nimet. Ainakin saa jo ottaa tikut esille. Ja kynän.

Tänään myös napsitaan rönsyliljasta muutamat rönsyt vesilasiin juurtumaan, jotta niistä saadaan kesäkukka-asetelmien täytettä.

Jep, ilmiselvä kevät.

3 kommenttia:

 1. Oih, nyt täytyy minunkin aktivoitua noiden chilien kanssa. Viime vuonna oltiin auttamattoman myöhässä.
  Teetkö esikasvatuksen ihan huoneenlämmössä ? Miten yleensä reagoivat sitten ulos joutuessaan ?

  VastaaPoista
 2. Kasvaisiko nuo chilit ja paprikat myös parvekkeella? Olen ensi kertaa muuttanut asuntoon,jossa on parveke ja halu on kasvatella kesän aikana kaikenlaista...

  VastaaPoista
 3. Esikasvatan huoneenlämmössä, keittiön ikkunalla, vaikka jotkut sanovat, että lämpötilan pitäisi olla about +25, jotta itävät hyvin. Aina nuo ovat itäneet :-)
  Ulkoilutuksen aloitan toukokuun loppupuolella, muutaman tunnin kerrallaan. Kesäkuun 6. päivän jälkeen ovat sitten ulkona yötä päivää.
  Chili kasvaa mainiosti parvekkeella. Mulla chilit on useimmiten kukkaruukussa talon seinustalla. Jos haluan ISON sadon, istutan ne ämpäriin ja kasvihuoneeseen.
  Paprikakin varmaan menestyy parvekkeella, mutta tarvii ison kasvualustan. Aiemmin mulla ne kasvoi ämpäreissä kasvihuoneessa; nykyään käytän Ikean isoja altakasteluruukkuja, oiskohan jotain 40-50-litraisia?
  Chili ja paprika tuottaa satoa myöhään, joten esikasvatus kannattaa aloittaa tammi-helmikuussa. Eikä saa pelästyä, kun taimista kasvaa aluksi venkuroita - kyllä ne siitä oikenee, kun vähän laittaa tukitikkua avuksi :-)
  Onnea uudelle parvekkeelle!

  VastaaPoista