Karitsan kare on kyllä ihan loisto raaka-aine. Kunhan sen vain siivoaa ylimääräisistä rasvoista ja kalvoista niin lopputulos on takuumehevä, murea ja helposti syötävä suupala - kutsunkin näitä meillä aikuisten tikkareiksi. Tämä resepti tullee Intiasta.
Edellisenä päivänä siivotaan kare, viipaloidaan valmiiksi tikkareiksi sekä valmistetaan kuorrute.
Kuorrutteeseen tulee:
1 sipuli raastettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl kurkumaa
1 rkl fariinisokeria
60 g kookoshiutaleita
2 tl soijakastiketta
2 rkl sitruunanmehua
suolaa & pippuria
Sekoitellaan ainekset keskenään, annetaan imeytyä hiutaleisiin hetken ja kuorrutetaan karepalat. Marinoidaan jääkaapissa mielellään jokusen tunnin tai yön yli. Grillataan 3-5 min per puoli tai vaihtoehtoisesti paahdetaan uunissa kunnes pinta saa mukavaa väriä. Helppo valmistaa ja todella hyvää. Ja parasta että maku on oli jotakin uutta meille, uutta on aina kiva kokeilla. Vinkkinä vielä että kuorrute toimii loistavasti myös vaalean kalan kanssa.
Meillä näitä tikkareita napostelevat innokkaasti lapsetkin ;-)
VastaaPoistaHauskan kuuloinen kuorrute - meillä vaan isäntä ei voi sietää kookoshiutaleita missään muodossa. Pitänee kokeilla, kun hän on seuraavan kerran jossain reissussa.
Mä rakastuin tähän kuorrutteeseen! Ihanan mehevä ja raikas. Sopi uunisiikaankin hienosti, eikä peittänyt siian omaa makua.
VastaaPoistaLammas vaikuttaa loistokkaalta!
VastaaPoistaLoistavaa lammasta söin myös lauantaina Jasulan juhlissa - kiitos terveisistä, olisitpa ollut paikalla sinäkin!
Sanos muuta - olis pitänyt vaikka tarjoutua lastenvahdiksi ja sitä kautta ujuttautua bileisiin ;-D
VastaaPoistaEi kun sun pitää nöyrtyä ja mennä Faceen ja liittyä ruokabloggariryhmään. Kyllä tuon ikäisen jo pitäis.
VastaaPoistaEi helekatissa =:-0 Mitä oon 2 kertaa Facessa käynyt, niin se on yhtä sekavaa tykkäämistä ja poukkaamista ja toisen heittämistä suklaantuoksuisella tyynyllä. Ei oo ollenkaan meikäläisen hommaa se.
Poista