Graavikala on siitä hankala, että ylijäämää on vaikea tunkea mihinkään ruokaan, jos sellaisenaan tai leivän päällä syönti alkaa kyllästyttää. MeNaisetissa keksittiin yhdistää graavilohi ja mozzarella, ja se kuulosti niin oudolta, että pakkohan sitä oli kokeilla.
Kulhoon riivittiin salaattia ja mozzaa, pilkottiin päälle graavilohta ja chiliä (jälleen kerran pitää rakastaa Pinocchio's nosea, kun se on niin aromaattinen, mutta vähätulinen chili), pirskotettiin perään limemehua ja oliiviöljyä, ja tupsautettiin koristeeksi tukko tilliä.
Yllättävän hyvin toimi: lime raikasti lohen, ja mozza lievensi graavin suolaisuutta, joskin aamulla oli silmäpussit kokoluokkaa XL (tuli vielä iltapalaksi otettua Lidlin saaristolaisleipää ja graavilohta). Chili toi salaattiin mukavan pienen lämmön.
Hyvän näköinen salaatti, ja sisällöltään sellainen että näitä aineksia usein on käsillä. Tuota täytyy testata jossain välissä.
VastaaPoistaGravvilohellehan on vaikka kuinka paljon jatkokäyttömahdollisuuksia - kannattaa ehkä hiemen paneutua...
VastaaPoista