keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Hivelyä

Näin pitkitetään nautintoa: esikasvatusvermeet otetaan viikkoa ennen kodinhoitohuoneeseen, jotta niitä saa hivellä ja ihailla monta kertaa päivässä. Tänä vuonna olenkin erityisen merkkitietoinen, kun tuo uus esikasvatuslaatikko on ihan Nelsonia. Kyllä nyt esikasvatus varmasti onnistuu ennennäkemättömän hyvin!
Lähtökuopissaan ovat paprika Gourmet, chilit Habanero ja Joe's long (omaa sukua Pinocchio's nose), sekä säälistä munakoiso Listada de ganda, koska siinä ei enää monta siementä ole jäljellä, ja ainakin osan taimista voi tyrkätä siskolle, josko se sais niistä ihan satoakin. Minä saan niistä lähinnä kirvoja ja vihannespunkkeja.

Tänään vois hurjastella ja ottaa merkkitikut ja niiden merkitsemiskynän esille. Niin, ja sitten tarvitaan myös taviskynä ja paperilappu, jolle merkitään ne lajit, joiden siemenet on loppu. Tietää sitten panna taas loppuvuodesta tilausta menemään T&M:lle. 9 vuoden kokemuksella sitä alkaa olla jo melkein organisoitu.

Ainoa, mikä tätä esikasvatusrumbaa häiritsee on se, että meiltä yhtäkkiä pääsi keittiöremontti. Pienimuotoinen toki, mutta kuitenkin tilaa vievä, koska 2 kaapistoa lähtee pois, ja osa niiden sisällöstä on nyt kodinhoitohuoneessa. Ei meinaa mahtua roiskimaan multaa ihan niin antaumuksella kuin haluaisi.

2 kommenttia: