maanantai 14. tammikuuta 2013

Madekeitto

Mateet saapuivat taas markettien kalatiskeihin, ja kuvassa oleva jamppa (jep, oli täynnä maitia) pääsi keittiömme kunniavieraaksi, kun oli vain 2 päivää vanha (siis kalatiski-iältään). Ensimmäiseksi vieraalta autettiin takki pois päältä. Ja sitten lähti sisälmyksetkin.

1 l vettä
- kiehauta
suolaa
maustepippuria
laakerinlehtiä
1 nahaton ja perattu made puolen nyrkin kokoisina palasina
- lisää kiehuvaan veteen ja keitä 10 min.
- siivilöi keittoliemi
Perunoita, porkkanaa, selleriä, palsternakkaa yms. vihannesta, mitä jääkaapista löytyy
- kuori, paloittele ja laita kalaliemeen kypsymään
- perkaa kypsät madepalat ja lisää takaisin keittoon, kunhan vihannekset ovat kypsyneet
Kourallinen persiljaa
- heitä keiton päälle

Mateen maksa kannattaa tietysti ottaa talteen ja joko donkata se keittoon lopuksi (kypsyy tosi nopeasti) tai paistaa voissa ja tarjota alkupalana leivän päällä.

Helppoa, halpaa ja hyvää.

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen keitto, itsellä oli tarkoitus juurikin lähteä kalakeiton kimppuun... mutta että vielä halpaakin?

    VastaaPoista
  2. Niin joo, kieltämättä kalatiskillä nykyään tulee katsottua vain päivämääriä, eikä hintoja, joten mateen hinnasta ei ole mielikuvaa. Mutta ainakin vesi on halpaa :-D Ja ylijäämäjuurekset tuli käytettyä tähän, ennen kuin itivät syömäkelvottomiksi.

    VastaaPoista