sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kookos-omenapiirakka

Nyt kun keittiökoneita on tullut tiuhaan uusittua niin pakastimen kätköistä paljastui vaikka mitä kivaa. Omenasosetta tuli yllättävän paljon viime kesänä. Siispä piirakan tekoon.

Omenapiirakka on sellaisenakin hyvää, mutta sain aikoinaan hyvää piirakkaa mikä oli tuunattu kookoshiutaleilla - omena ja kookos toimivat hienosti yhteen. Pohjana toimi hyväksi koettu makea muropohja. Päälliseen sekoittelen omenasosetta ja kookoshiutaleita. Sokerilla makeus kohdilleeen. Lisäksi lisäsin hieman perunajauhoja pitämään soseen koossa. Muropohja kannattaa myös pitää melko ohuena.

Hyvää piirakkaa. Pitänee ensi kerralla lisätä hieman lisää sokeria ja ehkä yrittää vielä terävöittää kookoksen makua. Hyvä kompo kuitenkin - toimisi jätskissä varmasti todella hyvin.


3 kommenttia:

 1. Kyllä piirakka on aina hyvää. Hyvä piirakka erinomaisen hyvää, oli se sitten minkä makuista tahansa :)

  VastaaPoista
 2. Kookos varsinkin on kaikessa makeassa erityisen hyvää. Ja vie mielen hetkessä kesään...

  VastaaPoista
 3. Voi, saisinpa minäkin uuden pakastimen - nykyinen on niin pieni, etteis sieltä kyllä pysty löytämään mitään ihania yllätyksiä.

  Herkullisen oloinen piirakka. Meillä vaan isäntä vierastaa kookoshiutaleita oikein tosissaan ja siksi niitä ei meillä pahemmin käytetä leivonnassa...

  VastaaPoista