keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Norkoilua kaupassa

Taas se aika vuodesta kun katse harhautuu kauppojen siemenhyllyihin ja ihan muuten vaan pitää vilkaista, mitä siemeniä on kansalle tarjolla (heavy-duty puutarhuri tietysti tilaa siemenensä ulkomailta; onhan se niin paljon hienompaa). Nytkin Luigi jäi pläräämään jotain Tokmannin (he's so taking me places) hyllyä, ja miten ollakaan, että vaimo pysähtyi just siementelineen luokse odottelemaan. Kappas, ihan kivoja kehäkukkia tarjolla. Niitähän vois ottaa pari pussia kukkapenkkiä retrottamaan. Ja timjamia! Edelliset timjamit suuttuivat siirrosta toiseen kasvimaahan ja kuolla kupsahtivat, eivätkä viimevuotiset Kauppilan timjamit itäneet. Otanpa tuosta nyt kokeeksi. Mielessä kaihersi joku juttu, mitä piti siemenhyllyistä katsoa, mutta se muistui mieleen vasta kotona: veripeippi.

Taas se aika vuodesta myös, kun kaupat alkaa tarjota narsisseja ja kaiken maailman kivoja sisäkasveja. Melkein teki mieli napata Honkkarista (jep, luksuslomaa tässä vietetään) muutama pikkuruinen ruukkukasvi, kun halvalla möivät. Joka paikassa on jo niin kevät, paitsi ulkona.

Niin, ja sekin aika taas, että täytyy joka päivä kulkea ympäri kämppää kastelukannun kanssa ja antaa esikasvatteille vettä ja käännellä niitä, kun kasvavat niin voimakkaasti valoa kohti. Tomaatit on todella nolon näköisiä huituloita, kun eivät saa vieläkään tarpeeksi aurinkoa. Salaa kävin edistämässä henkistä kevättä ja kurkistin, mitä täytyy ens kuussa laittaa esikasvuun: kurpitsoja, kurkkuja, kaalta! Ne saakin esikasvattaa jo kasvihuoneessa. Jos siis tuo lumi sulaa, eikä öisin ole enää -28 C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti