keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Pakkaskylvöjä

Joka vuosi maaliskuun lopulla ollaan laitettu ekat retiisit ja salaatit kasvihuoneeseen kasvamaan, kuplamuovin alle toki, ja satoa on saatu mukavasti toukokuun aamiaisiin.

Tänä vuonna on tullut hampaita kiristellen katsottua maaliskuun yölämpötiloja, jotka edelleen huitelevat -15:n pahemmalla puolella (tulee muuten hiki, kun ennen aamulenkkiä pukee ensin itsensä ja sitten 3 koiraa toppavaatteisiin). Eilen suivaannuin kylmyydestä sen verran, että kaivoin varastosta ison kasan kuplamuovia ja parit ruukut, ja laitoin retiisiä, salaattia ja nyhettinä myös rucolaa kasvamaan. Jos jäätyvät, niin sitten jäätyvät. Sainpahan edes vähän myllätä mullan kanssa.

Sen verran puutarhalehdistä talven aikana opin, että retiisi tykkää kasvaa matalassa astiassa, joten en tällä kertaa upottanut sitä ämpäriin, vaan matalahkoon kukkaruukkuun. Cherry bellen on siis parasta tehdä paljon kauniita ja pyöreitä retiisejä.

2 kommenttia:

  1. Itse viime... toissa (?) kesänä kasvatin plantaasilla retiisejä. Unohtui (ei ollut hajuakaan niiden kasvatuksesta) ja niistä kasvoi vaaksan mittaisia kuivia pökäleitä. Eipä tullut syötyä niitä.

    Päivän huomio; 2 persiljan versoa puskee esiin omilta yrttiviljelmiltä.

    VastaaPoista
  2. Meillä tahtoo kirpat syödä retiisit, joten yritän pikakasvattaa niitä kasvarissa. Hyviä ovat, kunhan ne vain ajoissa poimii, kun niistä tosiaan äkkiä tulee puisia.

    Pitäsiköhän sitä persiljaakin tosiaan jo ruveta panemaan.

    VastaaPoista