sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Hunaja-rosmariinikakku

Yhtäkkiä mielessä oli kesä ja ihana ilta Luigin kanssa Alassiossa, kun kävimme gelateriasta hakemassa rouvalle torta di miele -jätskiä, joka osoittautui vielä paremmaksi kuin pistacchio.

Kesken työpäivän piti siinä sitten googlettaa hunajakakku ja vastaan tuli tämä. Koska keittiöpuutarhassa rehotti rosmariini ja kaapissa oli metsähunajaa, sävelsin reseptiä hieman.

5 munankeltuaista
2,25 dl (metsä)hunajaa
- sekoita keskenään
5 munanvalkuaista
- vatkaa vaahdoksi ja sekoita keltuais-hunajaseokseen
110 g vehnäjauhoja
110 g hasselpähkinärouhetta (tyhjensin pähkinävaraston ja käytin pecanpähkinää ja mantelia)
2 rkl tuoretta rosmariinia silppuna
- sekoita taikinaan
- kaada vuokaan
- paista 180 C/30-40 min.

Koskaan aiemmin en ollut kokeillut tällaista kananmunalla nostatettua kakkua, mutta lopputulos oli oikein kuohkea ja mehevä, eikä hunaja makeuttanut sitä liikaa. Alkuperäisessä ohjeessa oli 6 kananmunaa, mutta tyydyin viiteen, koska pelkäsin kakun alkavan maistua liikaa kananmunalle.

Uuden uunin myötä on alkanut leivonta taas kiinnostaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti