sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Tilliperunat ja piparjuurinieriä

Lomaviikon akkainlehtiä plärätessä tuli repäistyä irti resepti jos toinenkin odottamaan testailua. Gloriassa oli tilliperunoiden ohje, ja kun marketista yhtäkkiä löytyi vain 2 päivää vanhaa nieriää, alkoi menu hahmottua. Marketin kalatiskin kaunis myyjätär kyseli Luigilta, miten tämä aikoo nieriää valmistaa ja samalla vinkkasi kalan ja piparjuuren yhdistämisestä. Menu kirkastui kirkastumistaan.

3 kpl jauhoista perunaa
- kuori, kuutioi, laita kattilaan
1 dl kermaa
2 dl maitoa
- keitä miedolla lämmöllä kypsiksi
suolaa
pippuria
tilliä
- sekoita joukkoon (ja sisko siellä ei naureskele maitoperunoille. Nää on kuule oikein Gullichsenin tilliperunoita)

Nieriä maustui hetken piparjuuriraasteen, valkoisen balsamicon (tai "valkoisen-viinietikka valmisteen", kuten pullon kyljessä luki), suolan ja pippurin kanssa, kunnes päätyi öljy-voiseokseen uimaan pannulle.

Loppu nieriä sotkutettiin piparjuuren ja ricotan kanssa raviolien täytteeksi ja nautittiin sitruuna-kermakastikkeen kanssa. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti