Kirveli on aiemmista vuosista poiketen rehahtanut hienosti kasvuun ruukussa, ja vanhan tavan mukaan salvia jaksaa terhakkaasti pukata versoa. Loppukesästä istutan salvian kasvimaalle talvehtimaan, vaikka se on selvinnyt vain kahdesta talvesta - niistä, jolloin jaksoin peitellä sen syksyn lehdillä. Viime vuonna salvia oli innostunut siementämään ihan olan takaa, ja kasvimaalla popsahtelee salvian taimia vähän joka paikassa. Ei haittaa.
Anoppivainaa toi aikoinaan meille terhakan timjamikasvuston, jonka - monen vuoden sadon jälkeen - myyrät nakersivat parempiin
Vuoden yrtti on tällä kertaa meirami. Joka vuosi löytyy yrtti, joka hyväilee makuhermoja enemmän kuin muut, ja tänä keväänä chefin meiramiöljyllä maustettua kalaa syödessä pääsi tajunta loikkaamaan astetta korkeammalle tasolle. Aiemmin olen mieltänyt meiramin lähinnä sienten mausteeksi, mutta nyt se pääsi näyttämään todellisen potentiaalinsa. Nyt kun vielä keksisi, miten sen säilöisi talven varalle - öljyä, meiramia, valkosipulia tahnaksi ja pakastimeen?
Miten jollakin voi olla basilikaa pakastimeen asti? :-o
VastaaPoistaNo kun sitä tulee viljeltyä ruukkukaupalla pitkin kesää...
VastaaPoista