keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Näsinneula yllätti positiivisesti


Romanttinen parempi puoliskoni keksi, että jahka ollaan Chez Jasulan juhannusantimista toettu (ei syöty pupuja, vielä), kavutaan Näsinneulaan juhlistamaan loman alkua.

Kumpikin ollaan Näsinneulassa käyty muutamaan otteeseen firman piikkiin, mutta haluttiin nyt kokea sen tarjonta ilman, että joku nillittää vieressä liian pienistä annoksista (fine dining ei
todellakaan sovi kaikille).

Aloitimme illan mukavasti Ruinartilla, josta parempi puolisko jatkoi Finlandia-menulla, ja minä Tampere-menulla.

Alkukeitot olivat pehmoisia, ja herättivät kivasti ruokahalun.

Paijan tilan possunposki porkkana-rakuunapyreineen ja lihan päälle ripoteltuine rakuunacrumbleineen oli niin hyvää, että meinasi taju lähteä. En edes muista, milloin viimeksi olen ravintolassa syönyt mitään noin huikean hienoa.

Possun jälkeen tarjottu kuha-annos oli melkoisen isokokoinen, joten turnauskestävyys oli koetuksella.
Kuhan alla levännyt sitrusrisotto oli hienon  limeinen - tätä makumaailmaa pitää tavoitella kotonakin.

Neula todellakin ylitti kaikki odotukset. Ruoka oli täydellistä viimeistä pipuraa myöten. Maut sopivat yhteen ja tarjosivat miellyttäviä yllätyksiä. Ja mikä parasta, myös viinit mukautuivat annosten kaikkiin makuihin. Monta kertaa on tullut ravintoloissa petyttyä siihen, että viini riitelee ruuan kanssa. Nyt sai vain nauttia.

Palvelu oli ihanan rentoa ja huomaavaista, ja tarjoilija osasi vastata kaikkiin kysymyksiin ruuasta ja viineistä. Eikä ruokailijan tarvinnut olla kuivin suin edes silloin, kun horasi laisillisen eisweinia juustojen kanssa, vaikka juoman olisi pitänyt riittää myös jälkiruualle...

Näsinneula meni heittämällä kärkeen Tampereen ravintolatarjonnassa.

Ja joo, me todellakin ollaan lömällä.

3 kommenttia:

  1. Jaaha. Tämän perusteella pitääkin tuolta oitis varata pöytä tulevaksi viikoksi, jos vaan ennättää vielä saamaan.

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti varmasti saa pöydän. Toki oltiin paikalla hyvin epäseksikkäänä juhannussunnuntaina,jolloin suurin osa vihaa perhettään paluuliikenteessä, mutta en siltikään jaksa uskoa, että Tampereelta löytyy tarpeeksi ihmisiä varaamaan Näsinneulan täyteen.

    VastaaPoista
  3. Juu, varaus suoritettu onnistuneesti. Sitten pitää sen jälkeen ennättää Helsinkiin Tallinnan laivaan samana päivänä vielä.

    VastaaPoista