keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Even a snail leaves a stardust trail

Siinä mun rohtoraunioyrttini kimaltaa limaisena aamuauringossa sen jälkeen, kun siitä pari lehtokotiloa napsittiin pois (62:n kohdalla lakkasin laskemasta).

Muutama vuosi ollaan koirien kanssa aamulenkeillä katsottu tukat kauhusta pystyssä, miten lehtokotilot ovat reilun kilometrin päästä pikkuhiljaa hivuttautuneet meidän tonttia kohti. Kolmisen vuotta sitten niitä näkyi silloin tällöin aamunurmikolla, mutta tänä keväänä kosahti sitten oikein kunnolla. Jo reilusti toista sataa limastelijaa on päättänyt päivänsä meidän roskienpolttotynnyrissä, jonka tuhkaan ne kuivuvat parissa sekunnissa.

Toistaiseksi kotilot viihtyvät vallan mainiosti tuossa rohtoraunioyrtissä, josta niitä on helppo poimia. Meinasin ensin pistää koko puskan nurin, mutta hokasin sitten, että kotilot siirtyisivät sen jälkeen kasvimaalle tai kukkapenkkeihin, joten puska sai pitää henkensä. Rastaat tuntuvat pomppivan puskan juurella ahkeraan, ja lähistöllä onkin kiva betonilaatta, jolle ne saaliinsa kuskaavat, eikä jäljelle jää kuin kotilonkuorimursketta (yllättävän terävää!).

Sitten kun eka näkyy kasvimaalla, täytyy ottaa myrkyt kehiin. Henkilöllä on oikeus puolustaa kasviksiaan.

5 kommenttia:

 1. Henkilön pitäisi oitis ryhtyä vakaviin, vaikuttaviin ja rohkeisiin toimenpiteisiin ennen kuin tilanne eskaloituu liiaksi.

  Terv nimim minä ne myyrät myrkytin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilön tontti on niin suuri, ettei nykypalkka riitä rautasulfaatin rahtaamiseen rajoille. Mutta kesälomalla on sitten aikaa kerätä noita aamuin illoin. Hupaa on se.

   Poista
 2. Harmi ettei etikkakaan tehoa noihin kun niillä on kuoret. Kiusallisia, raivostuttavia ja turhia elikoita pihalla (paitsi rastaiden mielestä).

  VastaaPoista
 3. Etelä-Euroopassa on hoksattu, että niistä pääsee eroon syömällä. Porukat kerää niitä ja myy kuluttajile tai ravintoloille. Tähän vuodenaikaan lähes jokainen ravintola Portugalissa mainostaa "há caracóis" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyiskö vapaaehtoisia kokkeja mistään? Muutenhan noita söisikin, mutta kuulemma ensin niille pitää muutama päivä syöttää ohrajauhoa ja tarkkailla milloin niiden kakka muuttuu valkoiseksi. Jotenkin kotilon kakanvärin seuraaminen on meikäläisen comfort zonen ulkopuolella ;-D

   Poista