perjantai 28. kesäkuuta 2013

Grillimakrilli ja paistetut nuudelikerät

Taannoisella kalahamstrausreissulla merikrotin lisäksi mukaan tuli pari pienehköä makrillifilettä. Ja koska kelit ovat näin hyviä niin päätimme tehdä jälleen grilliruokaa - grillimakrillia.

Makrilli on voimakasmakuinen kala, mitä ei turhan usein tule käytettyä. Eipä sitä juuri marketeista saakaan, paitsi sitä kuivaa savupippurimakrillifilettä vai mitä se nyt on. Tuoreet fileet siivottiin ylimääräisistä ruodoista ja väliin laitettiin reilusti voimakkaita yrttejä kuten rakuunaa, oreganoa sekä timjamia. Homma viimeisteltiin sitruunan mehulla ja kuoriraasteella sekä tietysti suolalla ja pippurilla. Halstrausraudalla paahdettiin kunnes kypsää.

Sillä välin vaimo teki keittiössä Me Naisetin inspiroimia nuudelikeriä. Keitetyt nuudelit sotkutettiin 3 kananmunan, raastetun parmesanin, sitruunankuoriraasteen, chilin ja persiljasilpun kanssa, ja paistettiin runsaassa öljyssä.

Jälleen hieno ateria nautittiin upeassa kesäsäässä pihakeittiössä. Voimakkaat yrtit komppasivat hyvin voimakkaan makuista kalaa. Varmasti parasta makrillia mitä olen miesmuistiin saanut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti