perjantai 16. lokakuuta 2015

Törkeän hyvä rahkapiirakka

Kollega toi maanantaikahville hurjan hyvää piirakkaa ja ystävällisesti antoi reseptinkin. Kehuin piirakkaa chefille, joten jouduin hellan ääreen.

4 dl vehnäjauhoa
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
- sotkuta keskenään
125 g voita
- sulata, jäähdytä hitusen ja lisää jauhoseokseen
- siirrä puolet taikinasta toiseen kulhoon
1 dl piimää (emme käytä piimää, joten hävikin välttämiseksi lainasin chefin kahvimaitoa)
1 muna
- sekoita toiseen taikinapuolikkaaseen (toisesta puolikkaasta tulee muruseos piirakan päälle). Taikina jää kokkareiseksi, mutta silottuu paistamisen aikana.
- kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan
250 g rahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1/2 sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna
- sotkuta keskenään ja kaada pohjataikinan päälle
- murusta toinen taikinapuolikas piirakan päälle
- paista 200 C/30 min.
Jos määrät tuplaa, saa pellillisen piirakkaa.

Oli muuten käsittämättömän hankalaa ostaa rahkaa! Oli makua ja hylaa ja vähärasvaista ja runsasproteiinista ja kermaisaa ja maitoisaa ja ties mitä, mutta ei rahka-rahkaa. Näköjään rahka on kokenut kermaviilin ja ranskankerman kohtalon ja päätynyt vähärasvaiseksi ja prosessoiduksi reppanaksi.

Tästä tulee hyvä viikonloppu: pikimustaa, tuhtia teetä, lautasella mehevää piirakkaa, vieressä 1 x hyvä aviomies ja 2 x piirakkaa kerjäävää koiraa ja lukemisena uunituore siemenluettelo. Tosin luulin, että ehdin inventoida siemenvaraston ennen luettelon tulemista, jotta osaan tehdä fiksuja ostoksia, mutta näköjään tänäkin vuonna mennään fiiliksellä kohti vuoden 2016 makuja.

Makoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti