sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kauden 2016 valmistelua

Vaikka ällön kylmä pakkassää houkuttaa vajoamaan sohvan pohjalle suklaan ja kutimen kanssa, on vielä paljon tekemistä, jotta kasvukausi 2016 pääsee hyvin käyntiin. Reippaasti kävin keräämässä työvälineet pihalta ja pesin & rasvasin ne. Nyt on parsaveitsi kiiltävän valmis kohtaamaan ensimmäisen parsan toukokuussa.

Seuraavaksi pitää inventoida siemenvarastot ja tehdä ostoslista valmiiksi, jotta pääsee sitten antaumuksella ruksimaan tarvittavia kasveja Thompson & Morganin luettelosta.

Kauppilan kukkasipulit pitäisi jollain konstilla saada maahan. Joudun varmaan tukeutumaan miestyövoimaan ja rautakankeen, sillä maa on jo jäässä. Sitäkin isompi urakka on uuden kasvihuoneen pystytys. Fiksusti päättelimme, että lokakuu on just paras ajankohta uuden kasvarin rakentamiselle, kun kasvukausi on päättynyt, eikä vanhaa kasvaria enää tarvita. Eipä käynyt mielessäkään, että tänä vuonna talvi keksi tulla jo lokakuun alussa. Kasvari varmasti saadaan kasaan, mutta perustusten teko voi olla hitusen haasteellista. No, ainakin raksavastaavan haba kasvaa jäistä maata lapioidessa...

Sauvajyväselle kiitos ruusukaalipizzan ohjeesta. Oli mukavan erilainen idea, ja balsamico teki hyvän säväyksen makuun. Lähimarketissa oli jopa kotimaista ruusukaalta tarjolla, joten siitäkin tuli hyvä mieli.

2 kommenttia:

 1. Hieno pizza! Ja upea pohja siinä.

  Minä varmaan joudun uusia koko siemenvarastoni, tänä vuonna jo itävyys oli vähän heikkoa, ja tajusin juuri, että minulla jäi iso osa siemenistä ulos pakkasten armoille. Ei ehkä ainakaan tomaatit kestä sitä, onko sinulla tietoa? Porkkana ja persilja varmaan on ok, punajuurta mietin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tilaan siemenet talvella, ja Kitchen garden -lehden välissä tulee aina siemeniä, joten ne väistämättä saavat postilaatikossa mojovan kylmäkäsittelyn. Uskon, ettei sinunkaan siemenet huonoiksi ehtineet mennä. Yllättävän sitkeitä ovat.

   Poista