tiistai 17. toukokuuta 2016

Kasvihuone 3.0: sadetesti - failed

Kovin pitkälle ei pleksien liimailussa päästy, sillä kesken seinien fiksaamisen sade yllätti. Se ei suuremmin olisi haitannut, mutta selän takaa kuulunut kova lorina havahdutti siihen, että kasvihuoneen saumapelti vuotaa. Eikä ihme, kun siihen on jostain syystä porattu reikiä. Emme luottaneet siihen, että liima tykkää sekä sisä- että ulkopuolella valuvasta sateesta, joten homma jäi kesken.

Jahka sää tuosta joskus poutaantuu, täytyy seinien lisäksi liimata nuo vuotavat pellit umpeen. Ehkäpä sitten pääsisi jatkamaan leppoisaa kasvihuone-elämää. Kaalit ja kurpitsat kasvavat niin kovaa vauhtia, että tarvitsevat kohta extra-annoksen lannoitetta, jotta jaksavat majailla pienissä poteissaan ennen pääsyä ulos. Viime yönä oli taas hallaa, joten vielä menee 2-3 viikkoa, ennen kuin ne uskaltaa laittaa kasvimaille tai ämpäreihin kasvamaan.

Sade on tehokkaasti herättänyt ystävämme lehtokotilot. Eilen sanoin paremmalle puoliskolle, että ihan kuin olisi mustikoita poimimassa: ei tarvitse kuin kyykähtää alas ja heti voi poimia kymmenkunta kotiloa liikahtamatta paikoiltaan. Yäk.

2 kommenttia:

 1. Täälläkin yöt ovat niin kylmät ettei uskalla todellakaan ulos vielä mitään yöksi viedä. Aamulla paleltuu ratsun selässä töihin mennessä, iltapäivällä hiki kaatuu päälle.
  Ja noita kotiloita yms lotoskoja on kaikki paikat täynnä, vaaksan mittaista jötkälettä ynnä muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas oli yöllä vain +2. No, on siitä se hyvä puoli, ettei tuholaisia vielä näy, paitsi niitä kotiloita.

   Poista