perjantai 6. toukokuuta 2016

Kasvihuone 3.0: tervetuloa!

Tältä täällä nyt näyttää. Esikasvatteita on pitkin lattiaa, kun vielä ei uskalla kesäkukkien taimia siirtää ulkosalle kylmien öiden takia, eikä sisustukseen ole paneuduttu, kun taimien potitus on vienyt suurimman osan ajasta, mutta siivottu on, joten tervetuloa tutustumiskierrokselle.
Chef halusi mullipöydän heti oven viereen, jotta pääsee helposti napsimaan yrttejä ruokiin. Epäili, mokoma, että jos pöytä on yhtään kauempana, sen luo ei kesällä pääse, kun tomaatit muodostavat kasvihuoneeseen viidakon. Huomaa myös upouusi puukko, joka on paraatipaikalla varkaiden varalta. Olen siis varustautunut viidakoitumiseen.
Lidlistä aikoinaan ostetut hyllyköt toimivat esikasvattamona, kun muovihuput tuovat tarpeellisen lisäeristeen öiksi. Kaalit, kurpitsat, kurkut ja pavut siellä jo kovasti itävät. Kesän mittaan hyllyihin ilmestyy uusia esikasvatteita, joilla voi peittää sadonkorjuun tuomat aukot kasvimailla (nythän siis tulee upea kesä, ja kaikki kasvaa hurjasti, eikö! Pakko saada kompensaatiota viime kesän kurjuudesta).
Näistä pitäisi se viidakko kasvaa. Kovin ovat tomaatin taimet pieniä ja kalvakoita, mutta eiköhän ne tuosta kohta rotevoidu. Oli kyllä viimeinen kerta kun esikasvatan mitään taimimullassa. Se ei ainakaan meikäläisen käsissä toimi. Etenkin maissien kanssa on saanut repiä hiuksiaan, kun taimet lakastuvat yksi toisensa jälkeen. Tein uusintakylvöt puutarhamultaan, ja ainakin toistaiseksi ne maissit ovat hengissä ja vahvan oloisia.
Takaseinä on varattu kurkuille, sillä niiden tukiristikko ei muualle mahtunut korkeutensa takia. Kurkut myös toivottavasti peittävät näkymän kasvikomposteille ja naapuriin. Parempi puolisko huomautti, että eikös tuonne pitänyt mahtua pari tuolia ja pöytäkin. Laitetaan ne sitten keskilattialle, jahka saadaan ne ensin ostettua. Seinätila on varattu kasveille, kun seinän rakenteisiin saa hyvin laitettua tukilankoja.
Lisää tomaatteja ja erittäin tarpeellinen lämmitin. Oli muuten kuningasidea hankkia kasvihuoneeseen musta tuoli. Oikein vinkeä fiilis, kun istahtaa siihen minipienet shortsit jalassa ja kärväyttää hanurinsa...
Chilit ja paprikat ovat toistaiseksi penkin päällä saamassa maksimilämpöä. Jahka ne tuosta kasvaa, täytynee osa siirtää lattialle, jotta kasveja yltää hoitamaan.

Nyt sitten vain odotellaan a) satoa b) vihannespunkki- ja muurahaisinvaasiota c) punarintaa hoitamaan ötökät pois päiviltä ja d) uuden kastelujärjestelmän asennusta.

4 kommenttia:

 1. Tuohan on upea. Kertakaikkiaan. Olen jopa kade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllähän siellä viihtyy. Yksi kattopleksi tosin jo lensi tuulessa jorpakkoon, mutta saatiin se onneksi asennettua takaisin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Heti, kun saadaan se toinen tuoli ja pöytä :-)

   Poista