Koska joulu on kalaisuuden aikaa, olimme hamstranneet pakastimeen kaikki ne merelliset raaka-aineet, mitä suinkin Pirkanmaalta tuoreehkona sai: mätiä, siikaa ja lohta. Suunnitteilla oli cevicheä, tartaria ja graavia, kunnes hoksasimme, että täytyhän niillä jokin alusta olla. Graaville jonotimme aatonaattona Lidlistä Jurmon saaristolaisleipää, mutta muille surautimme Tomin keittiön saaristolaisjaksossa nähtyä tillinäkkäriä. Helppo ohje ja maukas näkkäri; itse olisin lisännyt hitusen suolaa taikinaan.
50 g voita
- sulata
2,5 dl maitoa
- lisää voisulaan
3 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
7 dl ruisjauhoja
2 tl sokeria
30 g kuivattua tilliä (me käytimme vain maustepussillisen, eli 8 g)
1 tl kuivahiivaa
- lisää voi-maitoon ja vaivaa hetki
- kauli ohueksi
- pistele haarukalla reikiä näkkärien pintaan
- pirskottele öljyä päälle
- paista 220/15 min. Älä anna ruskistua liikaa, koska silloin näkkäreistä tulee kitkeriä.
Nämä ovatkin varmaan hyviä erilaisten mätien, pateiden ja muiden kalaherkkujen alla...
VastaaPoistaOlivat tosiaan oivia alustoja kalaherkuille: eivät peittäneet kalan makua, mutta olivat kuitenkin tarpeeksi tukevia. Kaloille kun ei tahdo mikään höttökeksi sopia.
VastaaPoista