torstai 27. joulukuuta 2012

Toppakenkäkeikka kasvariin

Joku taas turhan tarmokkaasti poisti lumia kasvarin katolta ja rymäytti samalla yhden kattopleksin pois paikoiltaan. Onneksi tämä talvi on tähän mennessä tuottanut vain kevyttä pakkaslunta (jota kasvarin ympäri rämpiessä hulahti kiitettävä määrä toppakengistä - kyllä, olen kovin muodikas kotipihallakin - sisään), joten kasvarin oven sai helposti auki, ja pääsin työntämään pleksin sisäkautta paikoilleen. Nollakeli sai lumen tuoksumaan keväältä, eikä tilannetta yhtään auttanut se, että koko aamun olin lukenut siskon tuomia puutarhalehtiä.

Minä haluan jo multaa kynsien alle ja siemeniä potteihin!!!

Mutta koska Suomen luonto on naista vastaan, täytyy repiä ilo pienistäkin asioista ja laittaa itselle etappeja: tämä nollakelipäivä pitää käyttää hyödyksi ja mennä sörkkimään kompostia, josko se hurahtaisi taas käyntiin. Sitten suunnitellaan uuden vuoden menu (chefille laitoin tilaukseen Hannelen tyrnipannacotan), ja seuraavaksi onkin loppiainen, jolloin riisutaan koti joulutauhkasta. Ja sitten, SITTEN (!) on se viikonloppu, jolloin alkaa vuoden 2013 esikasvatukset. Nyt voi jo siis kirjata ostoslistaan mullan, ja käydä salaa hivelemässä upouutta esikasvatuslootaa varastossa.

Lopuksi vielä päivän löytö: eksyin Hyötykasviyhdistyksen sivuille, ja löysin sieltä siemenperunaa! Toivottavasti nuo lajikkeet tulevat myös tänä keväänä myyntiin, sillä tilaukseen lähtee ehdottomasti Pink Fir Apple ja King Edward.

4 kommenttia:

  1. Tulihan keväinen olo! Avainsanat oloon olivat: multaa kynsien alle, multaa potteihin, eiskasvatukset, multa ja siemenperuna. Kiitos, Ulla!

    VastaaPoista
  2. Eikös se olekin niin, että kun talvipäivänseisaus on ohi, niin alkaa kevät? Parin viikon sisällä tulee jo ekat kotimaiset siemenluettelot, ja siitä se uusi kausi taas alkaa (vaikka siemenet on tilattu jo aikaa sitten muualta...).

    VastaaPoista
  3. Tuli jo ensimmäinen alkuiviikosta kun Isoäiree lähetti moisen kataloogin ;)

    VastaaPoista