Antti-tuiskun pitäessä henkilöt tiukasti sisätiloissa, tartuin jääkaapissa möllöttäneeseen, syksyn viimeiseen kurpitsaan. Ihana, italialainen Kurpitsa-kirja innoitti ohjeella, johon kurpitsan lisäksi tuli purjoa, jota olin juuri Lidlistä hamstrannut, ja gruyèreä, jota meillä tuntuu aina olevan jääkaapissa.
1 sipuli
1 purjo
- paloittele ja kuullota kattilassa öljyssä
1 kurpitsa
- paloittele ja lisää kattilaan
0,5 l kanalientä
- lisää kattilaan ja keitä n. 20 min, kunnes kurpitsa on pehmennyt
- surauta keitto sileäksi sauvasekoittimella
2 dl guyèreä
- raasta ja lisää keittoon
Koska keitosta tuli melko makeaa, sekoitin joukkoon vielä pari ruokalusikallista ranskankermaa.
Vinkki: Ei kannata laittaa kurpitsakeittorasiaa Longchampin 700 euron laukkuun työmatkan ajaksi. Keiton siivoaminen laukun pohjalta, aurinkolaseista, sateenvarjosta ja lompakosta on yllättävän työlästä.
Naisilla sitä on näitä ongelmia. Ei mulla vaan olisi aurinkolasit menneet sotkuun...
VastaaPoistaKurpitsa on kyllä aina ihanaa - melkein missä muodossa vaan
VastaaPoistaJoillakin on tietysti aurinkolasit jossain Vuittonin veden- ja keitonpitävässä kotelossa ;-D Tällaisella heikommalla astialla ne oli vain pienessä kangaspussissa, joka lensi kaaressa roskiin.
VastaaPoistaKurpitsa on tosiaan hyvää, mutta kyllä huomaa eron maussa/mauttomuudessa nyt kun nämä kurpitsat joutui kylmän syksyn takia kypsyttämään sisällä.