tiistai 4. joulukuuta 2012

Kurpitsa-gruyèrekeitto

Antti-tuiskun pitäessä henkilöt tiukasti sisätiloissa, tartuin jääkaapissa möllöttäneeseen, syksyn viimeiseen kurpitsaan. Ihana, italialainen Kurpitsa-kirja innoitti ohjeella, johon kurpitsan lisäksi tuli purjoa, jota olin juuri Lidlistä hamstrannut, ja gruyèreä, jota meillä tuntuu aina olevan jääkaapissa.

1 sipuli
1 purjo
- paloittele ja kuullota kattilassa öljyssä
1 kurpitsa
- paloittele ja lisää kattilaan
0,5 l kanalientä
- lisää kattilaan ja keitä n. 20 min, kunnes kurpitsa on pehmennyt
- surauta keitto sileäksi sauvasekoittimella
2 dl guyèreä
- raasta ja lisää keittoon

Koska keitosta tuli melko makeaa, sekoitin joukkoon vielä pari ruokalusikallista ranskankermaa.

Vinkki: Ei kannata laittaa kurpitsakeittorasiaa Longchampin 700 euron laukkuun työmatkan ajaksi. Keiton siivoaminen laukun pohjalta, aurinkolaseista, sateenvarjosta ja lompakosta on yllättävän työlästä.

3 kommenttia:

  1. Naisilla sitä on näitä ongelmia. Ei mulla vaan olisi aurinkolasit menneet sotkuun...

    VastaaPoista
  2. Kurpitsa on kyllä aina ihanaa - melkein missä muodossa vaan

    VastaaPoista
  3. Joillakin on tietysti aurinkolasit jossain Vuittonin veden- ja keitonpitävässä kotelossa ;-D Tällaisella heikommalla astialla ne oli vain pienessä kangaspussissa, joka lensi kaaressa roskiin.

    Kurpitsa on tosiaan hyvää, mutta kyllä huomaa eron maussa/mauttomuudessa nyt kun nämä kurpitsat joutui kylmän syksyn takia kypsyttämään sisällä.

    VastaaPoista