maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kamaa kasvariin

Viime vuonna kollegalta saatujen hopeapajun oksien juurruttaminen onnistui hyvin, mutta kuivan loppukevään aikana joku unohti kastella niitä, joten henkiin jäi vain 1. Nyt kävin nyhtämässä omasta pajusta alkuja, ja toivottavasti niistä joskus kasvaa näyttävä retroaidanne.

Eipä olisi vielä viitisen vuotta sitten uskonut, että ihan tieten tahtoen lisään tontilla pajua - Luigi kun on niin monena vuonna viettänyt kirveen kanssa aikaa tontin perukoilla pajun juurakoita hajottaen. Mutta onhan hopeapaju kumminkin hiukan nätempi kuin tuo tavisversio.

Toisella kasvarikokeilulla toivon päihittäväni kirppa-armeijan 6-0 ja saavani viimeinkin kasvatettua edes yhden romanescon ja yhden kukkakaalin. Istutin purkkeihin kerä-, kyssä-, kukka- ja parsakaalta, ja vein purkit kasvariin. Kaalit sietävät kylmää suht. hyvin, joten oletettavasti ne tarkenevat kasvarissa itää, etenkin kun löysin vielä suikaleen kuplamuovia niille lämmikkeeksi. Saavat viettää kasvarissa sen verran aikaa, että kasvavat liian isoiksi kirppojen hampaille.

Oli muuten melko haastavaa istuttaa mullan kuivattamilla käsillä kaalien pyöryläisiä siemeniä. Eikä ole hyvä idea laskea taimipottitarjotinta lattialle siksi aikaa kun pukee toppatakkia ylleen - eiköhän kääpiönaukserin tassu löytänyt tiensä keräkaalipottiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti