keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Päkä goes potka

Pääsiäisen alla chefin työkaveri vinkkasi Lidlin tarjoavan karitsan potkia, ja näin vanhemmiten "huonompiin" (= maukkaampiin) ruhonosiin mieltyneinä kävimme paistin sijaan ostamassa 6 kpl potkia pääsiäispöytään.

Chef hehkutteli nähneensä jossakin kuvan potkasta risottopedillä, mutta vaikka kuinka ohjetta etsimme kirjoista ja lehdistä, ei sitä löytynyt.

Glorian ruoka & viini tarjosi parikin reseptiä, ja valitsimme niistä sen, mikä oli helppo kuljettaa mukana Pohjanmaalle. Siinä hötäkässä tosin kumpikaan ei lukenut ohjetta loppuun asti. Niinpä heitimme potkat pataan nauriiden, valkosipulin, porkkanoiden ja juurisellerin kera, ja laitoimme nesteeksi paseeratua tomaattia, punaviiniä ja lihalientä. Kypsennysajaksi säädimme 2 h, ja asteeksi vajaat 150. Kunnes luimme ohjeen, jonka mielestä sopiva kypsennysaika on 4 h, ja juurekset kannattaa lisätä pataan 2 tunnin kypsennyksen jälkeen. Oho.

No, 4 tunnin jälkeen lihat irtosivat luista ravistamalla, mutta juurekset olivat säilyneet napakoina. Seuralaisiksi lautaselle saivat pottumuusin ja avokadosalaatin. Potkat olivat niin maukkaita ja meheviä, että täytyy tehdä vielä toinenkin isku Lidliin ja ostaa niiden potkavarastot tyhjiksi.

3 kommenttia:

  1. Myikö Liiteri niitä jotenkin ihan älyttömän edullisesti? Cittarissa on täällä Uudellamaala näkynyt n. 13,50e/kg olevan potkat.

    VastaaPoista
  2. Chefin muistin mukaan vähän alta kympin oli kilohinta.

    VastaaPoista
  3. Oho, no se on todella houkutteleva, jopa koukuttava hinta! Lidliin mars siis...

    VastaaPoista