tiistai 9. lokakuuta 2012

Kaalilasagne

Lasagne on jäteruokien aatelia. Kuten pizzan kanssa, ainekset voivat olla aivan mitä tahansa, kunhan annoksessa on pastalevyjä ja meillä yleensä mukana on valkokastiketta.

Tällä kertaa ruoka koottiin viimeisten kaalinkerien ympärille. Kuullotin kaalit voissa kattilassa ja samalla jauhoin annoksen nautaa, jonka ruskistin ja maustoin suolalla ja pippurilla. Sitten vaan vuokaan valkokastiketta, lihaa, kaalia ja pastalevyjä. Näitä pari kolme kerrosta ja päälle vielä valkokastiketta ja juustoraastetta. Uuniin 40-50 min.

Lasagnen kanssa harvemmin menee pieleen. Ihan loistava tapa käyttää satunnaisia ruoka-aineita. Oman kasvimaan keräkaali on makeaa ja hyvää. Liha oli tässä tapauksessa heikoin lenkki. Ei se mitään pahaa ollut, mutta nauta vaan ei ole kovin kummoisen makuinen, ellei sitä tee pitkän kaavan mukaan ruhon "huonoista" osista. Poikkeuksena on ehkä kyyttö, mistä meillä on varsin monta hyvää kokemusta.


5 kommenttia:

 1. Mikä innovaatio! Vautsi! Omatko oli kaalit (moon kade)?

  VastaaPoista
 2. Näyttää hyvältä. Juuston ja pastan kanssa maistuu moni asia herkulta, mikä lie :)

  Myös mangoldeja voi "hävittää" tällä tavalla.

  VastaaPoista
 3. Oli omat kaalit, tosin niistä joutui hiukan tappelemaan etanoiden kanssa - olivat pirulaiset kaivautuneet syvälle kaalinpäiden sisään.

  Hyvä tuo mangoldi-idea!

  VastaaPoista
 4. Tämäkin menee koeponnistukseen. Itse en niin kaalifani ole, mutta ainahan sitä joku muu saattaa syödä ;-)

  VastaaPoista
 5. Tätä haluaisin kyllä testata. Pakko ensin lähettää mies muille maille, hän kun inhoaa kaalia ja sen hajua :D yritän aina tehdä vähän tuoksuvammat kaaliherkut kun hän on työmatkalla, hih.

  VastaaPoista