lauantai 27. lokakuuta 2012

Kirkas sienikeitto

Viimein sain toteutettua ideani kirkkaasta sienikeitosta (mikähän sinä onkin, että sienet tykätään aina hukuttaa maitotuotteeseen?), vaikka aihetta googletellessa Google ehdotti jotain ihan muuta, eikä niin kovin ruokahalua herättävää...

Kuullotin sipulia ensin öljyssä ja tuikkasin lorauksen kuivaa sherryä perään. Liemeksi valikoitui Puljongin kasvisliemi, johon pilkoin oman maan porkkanoita ja palsternakkoja mukaan.

Viiden minuutin porisemisen jälkeen lisäsin keittoon reilun kourallisen kuivattuja kuusenherkkusieniä (joo, oikea termi on kuusiherkkusieni, mutta minusta se on järkyttävän huonoa suomea) ja annoin keiton kiehua, kunnes vihannekset oli kypsiä.

Päälle ripottelin persiljaa ja kyytipojaksi paahdoin uunissa chefin tekemää haja-asutusleipää (vrt. saaristolaisleipä, maalaisleipä) port salut -kuorrutteella. Kyseisen leivän juuri täyttääkin ihan kohta 2 vuotta!

Kiva pikku ateria, joskin taas omien juuresten makeus yllätti, ja vähän liikaa himmailin sienten kanssa. Niitä olisi voinut laittaa keittoon vielä toisenkin kourallisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti