Kasvimaalla pönöttää vielä muutama rivi purjoja. Chef rupesi ideoimaan purjopiirakkaa, ja Googlesta tuli ensimmäisenä eteen Nigel Slaterin versio. Britit tuppaavat kutsumaan piirakaksi vähän sitä sun tätä - tämäkin oli ennemminkin vuoka tai laatikko - mutta kun ohjeen pääraaka-aineet löytyivät omalta pihalta, päätyi ohje koekäyttöön.
5 pienehköä purjoa
- suikaloi ja hauduta vartti voi-öljyseoksessa
Pari kourallista sieniä
- lisää pannulle
1 sitruunan mehu & kuori raasteena
- lisää pannulle
2 rkl vehnäjauhoa
- ripottele pannulle
3 rkl Marsalaa
3 dl kana- tai kasvislientä
- kaada joukkoon ja anna porista hetken
3 rkl silputtua rakuunaa
2 rkl ranskankermaa
- lisää
- kaada seos vuoan pohjalle
- tee vuoan kanneksi hyvä perunamuusi
- paista 200 C/45 min.
Käytin ohjeeseen pakastimesta napattuja sekasieniä. Harmiksi kanttarellien maku dominoi vuoassa - joku pehmeämpi sieni, kuten herkkutatti tai mustatorvisieni, olisi ollut parempi. Sitruunaakin tuli hitusen liikaa.
Vuoan loput tungettiin seuraavana aamuna munakkaaseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti