tiistai 30. lokakuuta 2012

Savustettu sampi

Piti vain logata muistiin, miten hienosti päättyi kesän savustuskausi (tai no, jatkuu se, jos nuo lumet vielä sulaa). Sampi sattui olemaan kaupan kalatiskin tuorein kaveri, ja kilohinta jäi alle 17 euron. Pakkohan se oli kainaloon napata, vaikka kassaneidin suusta kuuluikin hentoinen "iu", kun vetäisi sammen läpinäkyvässä muovipussissa koodinlukijan läpi.

Eihän tuo reppana mikään kaunotar ole, mutta todella hyvänmakuinen savustettuna. Helppo syödäkin, kun tyypissä ei juuri ruotoja ole, vaan tuon rupuisen kropan pitää kasassa selkärangan lisäksi muutama valkoinen letku. Tätä lisää. Mieluiten perkaamattomana, josko kävis niin tuuri, että saisi kalan mukana myös mätiä.

8 kommenttia:

 1. Ettei toi nyt kuitenkin olisi ryöminyt maalle teidän lammesta, ja heti menit lahtaamaan?

  VastaaPoista
 2. Aika jännä, harmi ettei täälläpäin ole ikinä tuollaisia. No ehkä kauppahallista saisi, muuten on kyllä aika lailla noloja nuo kalatiskit. Eikä tuo ollut edes kallis.

  VastaaPoista
 3. Täällä sampea on silloin tällöin myynnissä, tosin kasvatettuja sellaisia. En kyllä keksi miten muuten tuon valmistaisi kuin savustamalla, kun tuo anatomia on niin outo.
  Mutta hei, eikös sieltä Turun seudulta saanut tuoreita vihersimpukoita? Se on jotain ihan käsittämätöntä täälläpäin.

  VastaaPoista
 4. Koita tehdä suolakuoreen se? Tulee mehukasta siten eikä lainkaan suolaista. Vihersimpukoita on saanut aika ajoin Turun kauppahallin Herkkunuotasta, ovat ilmeisesti ruotsalaisia luomusimpukoita, hintakin vain pari euroa enemmän mitä normi sinisimpukoilla.

  VastaaPoista
 5. Joo, sampea suolakuoressa! Hyvä idea.

  VastaaPoista
 6. Aika jötkäle! mä en ole tainnut meillä päin nähdä kuin kerran tuollaisen kalatiskissä.

  VastaaPoista
 7. Vou, onpa komee fisu. en oo kyllä ikinä kokkaillu tota. Ois khyl kiva kokeilla. Tollasta ei vaa täältä pohjanmaalta löydy

  VastaaPoista
 8. Näköjään Pirkanmaalla on etuosto-oikeus Saimaan sampeihin :-D

  VastaaPoista