Maailman paras paprikavuosi (kannatti keväällä laittaa taimet altakasteluruukkuihin kasvamaan!) päättyi siihen, että n. 4 kpl kypsyi kauniin oranssiksi ja makeaksi; kaikki muut jäivät vihreiksi, kun auringon valo ja lämpö eivät riittäneet. Komean kokoisia paprikat kyllä olivat, eikä niitä siksi raaskinut kompostiin heittää.
Chef poikamiesviikonloppunaan niitä upotti pyttipannuun ja totesi maun olevan ihan OK, joten seuraava idea oli wokata paprikoita possun kanssa.
Chef leikkasi possun ulkofileestä ohuita lastuja, marinoi niitä hetken limen, soijakastikkeen ja oman puutarhan chilien kanssa, ja paahtoi pannulla ruskeiksi.
Minä veistelin kuorimaveitsellä wokkipannulle omista palsternakoista suikeroita ja lisäsin paprikasiivut, jotka saivat kypsyä hetken. Possulastut sekaan ja kasvimaalta viimeiset korianterit annosta maustamaan.
Oli niin helppoa ja maukasta, että tehtiin tätä muutaman päivän päästä uudestaan. Paprikoita on yhä edelleen jäljellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti