torstai 11. huhtikuuta 2013

Tarharyhmä

Porukka ois jo kovasti valmiina menemään kasvihuoneeseen päivähoitoon, mutta kun lunta satoi 5 cm lisää ja pakkanen on edelleen kireää, eivät taimet voi kuin kuikuilla ikkunasta ulos.

Jotenkin sydämestä kirpaisee, kun 12 lumista tassua juoksee vehreiden tomaattilaatikoiden ohi. Kevät tuntuu niin kaukaiselta, eikä nuo taimet varmaan ainakaan 2 viikkoon pääse kasvihuoneessa piipahtamaan. Kirsikkatomaatit on vielä onneksi matalia, joten niitä ei ehkä tarvi kompostiin heittää, toisin kuin viime vuonna. Tavistomaatit ovat suht paksuvartisia, joten hyvässä lykyssä kestävät kasvariin asti, kunhan nyt eivät keksi ruveta kukkimaan liian aikaisin.

Postista tuli ilmoitus, että Kauppilan perunat ja parsat ois siellä odottamassa. Ei ole ihan akuuttia niidenkään istuttaminen. Toivottavasti eivät ole vielä kovin itäneitä.

Mikähän siinä on syynä, että pari viime vuotta huhtikuu on ollut enemmänkin maaliskuun kaltainen: kylmä ja luminen. Ja aikooko tämä trendi jatkua pitempäänkin? Puutarhurin täytyy siinä tapauksessa muokata kalenteriaan ja laittaa tavistomaatitkin kylvöön vasta maaliskuun puolivälissä.

2 kommenttia:

  1. Nämä maalis-huhtikuun pakkaskelit on juuri sitä kasvihuoneilmiötä. Siis sitä ettei sinne pääse. Kaikkihan tietää ilmalämpöpumppujen olevan kylmän ilman syytä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Ilmalämpöpumpuista kärsii sekä estetiikka että ilmasto.

      Poista