Lammasmaailman viulu oli ehdottomasti hienoin, mitä meidän ruokapöytään on ikinä eksynyt: pehmeä, mehukas, vähälanoliininen. Pari päivää sitä syötiin sellaisenaan ja loput keksittiin piilottaa piirakkaan yhdessä muiden pääsiäisjämien kanssa.
Piirakkapohja oli tietysti maailman parasta ruis-rahkataikinaa. Sen päälle ladottiin silputtua lampaanlihaa, punasipulia ja fenkolia, ja päälle muotoiltiin katto perunamuusista, jota oli terästetty gruyèrellä ja parillla kananmunalla. Pehmeä päätös pehmoiselle lampaalle.
Oi, teilläkin on ollut fenkolia lampaan kanssa. Minulla ei sellainen yhdistelmä ole koskaan tullut mielee, mutta Delicious-lehden ohjeesta sen bongasin ja oli kyllä hyvää lammaspaistin kanssa. Jotenkin olen vaan mieltänyt fenkolin aina yhteen kalan kanssa...
VastaaPoistaTällainen fenkolifriikki laittaa fenkolia ihan mihin vain ;-) Täytyykin etsiä tuo lehti käsiin.
Poista