keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Viulu säpäleiksi eli lammas-perunapiirakka

Lammasmaailman viulu oli ehdottomasti hienoin, mitä meidän ruokapöytään on ikinä eksynyt: pehmeä, mehukas, vähälanoliininen. Pari päivää sitä syötiin sellaisenaan ja loput keksittiin piilottaa piirakkaan yhdessä muiden pääsiäisjämien kanssa.

Piirakkapohja oli tietysti maailman parasta ruis-rahkataikinaa. Sen päälle ladottiin silputtua lampaanlihaa, punasipulia ja fenkolia, ja päälle muotoiltiin katto perunamuusista, jota oli terästetty gruyèrellä ja parillla kananmunalla. Pehmeä päätös pehmoiselle lampaalle.

2 kommenttia:

  1. Oi, teilläkin on ollut fenkolia lampaan kanssa. Minulla ei sellainen yhdistelmä ole koskaan tullut mielee, mutta Delicious-lehden ohjeesta sen bongasin ja oli kyllä hyvää lammaspaistin kanssa. Jotenkin olen vaan mieltänyt fenkolin aina yhteen kalan kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällainen fenkolifriikki laittaa fenkolia ihan mihin vain ;-) Täytyykin etsiä tuo lehti käsiin.

      Poista