maanantai 29. huhtikuuta 2013

Yrtit esikasvuun

Basilika on tuossa jo vähän aikaa esikasvanut ikkunalaudalla, mutta muita yrttejä ei ollut tullut sen kummemmin ajateltua, kunnes joku brassaili yrttiviljelmillään. Pakkohan sitä oli sännätä penkomaan sekä siemen- että multapusseja ja ruveta tositoimiin.

Thaibasilika ja lajikumppaninsa Red Rubin ja Bolloso Napoletano (chef, täytyy muistaa nyt tänä kesänä kääriä Bolloson sisälle mozzaa ja pistaasia ja hulauttaa oliiviöljyä päälle) päätyivät ikkunalautakasvateiksi, kun kasvavat niin huonosti viileässä, mutta meirami (jep, syksyn sienisato on jo mielessä), korianteri, salvia ja kirveli sukelsivat altakasteluruukkuihin ja kasvihuoneeseen.

On se toisaalta onni, että pahin esikasvatusaika osuu kurakauden kanssa samaan, sillä nyt voi kaikesta sotkusta syyttää koiria. Juu, tassuista nuo kaikki multaroiskeet on tulleet. Ihan siis pöydälle asti, joo.

4 kommenttia:

 1. Kyllä tarttis itsekin lisää laittaa. Nuo kulmakivet vasta on, mutta tosiaankin juuri nuo mainitsemasi pitäisi vielä sekä tietty myös timjami, saattaa väkevästi tulemaan. Ehkäpä vielä on aikaa toukokuun puolella. Tuo vesikrassi ei vaan kasva, se on pientä piperrystä vaan. Taidan syödä sen pois ja sitten rykäistä jotain muuta tilalle. Persiljaa pitää saada paljon.
  Puuttuu enää multa, purkit ja siemenet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timjami! Miksen mä älynnyt sitä laittaa, kun kerran sitä pussillinen tuolla laatikossa on. Menenpä heti kaivelemaan sopivaa ruukkua.

   Poista
 2. Aamulla juuri katsoin ja oikein tuli hyvälle tuulelle, sen verran reheviä nuo mun genovalaiset basilikat olivat. Tästä pääsi vielä paremmalle vappumielelle kun sain juuri tietää että ilmaista hevosenpaskaakin on tuloillaan. Vielä kun saisi parvekkeen yrttilaarit vihertämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevonkakka on kyllä ihmeainetta! Yhtenä vuonna sitä sain ja puutarha kukoisti.

   Poista