keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kurpitsa-juustoraastepihvit

Kurpitsaviikon ensimmäinen ruokalaji oli raastepihvit. Originaalissa reseptissä pihvit uppopaistettiin öljyssä, mutta olin just viikonloppuna laittanut rasvakeittimen talviteloille, joten tyydyimme paistamaan nämä pannulla. Hiukan jännitti avaututtaa ensimmäistä Crown princeä, kun tuommoisesta sinivihreästä pallurasta on hankala tietää onko se kypsä vai ei. Sisältä paljastui kuitenkin kirkkaanoranssia substanssia, joten ei tarvinnut ruveta lennosta keksimään uutta ruokalajia. Siemenet otettiin talteen, kun chef visioi niistä jo maustetta tuleviin ruokalajeihin.
 
2 kananmunaa
suolaa
muskottia
sahramia (jep, tämä oli se, mikä sai naisen lankeamaan tähän reseptiin)
kourallinen juustoraastetta (raastoin kaapista löytyneen gruyèren lopun)
- vatkaa kevyesti
n. 400 g kurpitsaa karkeana raasteena
- sekoita mukaan
- paista miedolla lämmöllä voi-öljyseoksessa (laitoin pannulle n. ruokalusikallisen taikinaa kerrallaan ja littasin sen pihviksi)
 
Pihvit olivat yllättävän makeita, ja sahrami maistui niissä ihanasti. Juustoja ja mausteita vaihtelemalla näistä saa helposti oman makunsa mukaisia. Seuraavaksi voisi kokeilla taikinaan chiliä ja korianterinsiemeniä.


2 kommenttia:

  1. Kuullostaa todella herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää. Tuo Crown prince on tosi hyväkurpitsalajike.

      Poista