keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Se siitä taas

Vielä tomaatit ja chilit pukkasivat kasvihuoneessa hentoa punaa poskilleen, mutta auringon valon ja lämmön vähyys alkoi häivyttää niiden makua. Oli siis aika pistää kesän 2013 pillit pussiin kasvihuoneen osalta. Vähänkin punertuneet tomaatit ja chilit nostin sisälle kypsymään, kun en niitä hennonnut poiskaan heittää, ja isoimmat San Marzanot otin talteen, vaikka vielä täysin vihreitä olivatkin. Yllättäen chilit punertuivat sisällä alta aikayksikön!
Aluksi irrottelin tomaatinvarsia hellästi irti kasvutuistaan, mutta melko pikaiseen alkoi moinen näpertely pitkästyttää, ja napsin loput varret poikki oksasaksilla. Lopuksi piti vielä kasvarin lattia siivota lehdistä ja pudonneista tomaatinraakileista. Viikonloppuna täytyy sutia koko kasvari tarkkaan painepesurilla ja sitten sulkea ovi tältä sesongilta.
Samaan syssyyn siivosin kesäkukatkin pois, joskin jätin terassin eteen Ikeasta ostetut traakkipuut, jotka yllättäen kestivät seuraavan yön -4,4 C:n! Kukahan jaksaisi kuurata puhtaaksi kaikki nuo ruukut, saavit ja ämpärit? Oliko ihan pakko kesällä käyttää joka ikinen saatavilla oleva astia kasvien kasvattamiseen?

4 kommenttia:

 1. Ensi kuussa on enää neljä kokonaista kalenterikuukautta vappuaattoon! Pitää suunnitella pussukoiden kimppatilaus talven aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jo lista valmiina! Talveen ei voi odottaa, koska a) pussit jäätyy matkalla ja b) chilien ja paprikoiden tarttee olla valmiina jo tammikuussa. Ja c) ei pysty odottamaan.

   Poista
 2. Jos yhtään lohduttaa, pesin suurimman osan ruukuista alkukesästä. Kun ne ovat olleet koko kesän ulkona nurmikolla, on uusintapesu tiedossa. Lisäksi kaikki painavat kesäkukkaruukut pitää pestä myös. Asioita, joita ei syksyssä kaipaa: näpit kohmeessa hinkata mäntysuovalla multaisia astioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohmeisia näppejä täälläkin yritetään välttää venyttämällä puutarhaletkua siihen suuntaan, missä aurinko paistaa.

   Poista