keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Helppo lohipastrami

Kaupassa törmäsimme Parhialan mausteisiin ja mausteseoksiin, ja kun käteen osui pastrami-mausteseos ja naapurissa olevasta kauppahallista sai tuoretta merilohta, oli päivän alkupala siinä.

Ruodoton lohipötkö paistettiin kuumalla pannulla pikaisesti joka pinnalta niin, että sisus jäi reilusti raa'aksi. Sen jälkeen pötkö pyöriteltiin pastrami-seoksessa (siinä on suola mukana), käärittiin kelmuun ja annettiin maustua jääkaapissa pari tuntia. Tai no, ahneina napsittiin siitä kyllä muutama siivu heti tuoreeltaan. Törkeän hyvää vähällä vaivalla.

3 kommenttia:

  1. Ihana herkku!

    Parhiala lennättää mielikuvissa jonnekin Sykäräisen tienoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Ihminen pääsee pois Pohjanmaalta, mutta Pohjanmaa ei ihmisestä.

      Poista
  2. Herkun näköistä. Meillä kun äiti ei nykyään pahemmin ole ehtinyt kokkaamaan niin tällaiset helpot ja nopeat ovat kovassa kurssissa.

    VastaaPoista