torstai 23. heinäkuuta 2015

Kasvihuoneen kuulumisia

Viisi kurkuntainta pistin huhtikuussa kylvöön ja neljä niistä iti. Yhden lahjoitin siskolle, kun kokemuksesta tiesin, että kolme tainta riittää meille hyvin. Mutta Citymarketin siemenalesta poimittu, pelkän kasvihuonekurkun nimellä kulkenut lajike onkin ahkera tekemään satoa! Taimi ylettyy jo kasvihuoneen kattoon ja sen alaosasta roikkuu 6 kurkkua ja yläosa kukkii vimmatusti. Chef saa siis vääntää tzatzikin jos toisenkin.

Kahta kurkkulajiketta olen aiemmin kasvattanut, Burpless tasty greeniä (kuvassa keskellä) ja jotain, jonka nimessä oli snake, ja luulin, että kaikki kurkut on piikikkäitä, mutta tämä uusi kurkku onkin piikitön ja ryppyinen. Maukas myös!

Tomaateissa ei ole vielä punaisen häivähdystäkään, eikä sato näytä kovin suurelta. Lehtiä olen niistä poistanut saavikaupalla ja osan jo latvoin, kun kasvihuoneen katto alkoi tulla vastaan. Sungold on tehnyt jättimäisen suuria lehtiä, oletettavasti hevosenkakkapellettien inspiroimana. Tigerellasta poistin nimikyltit, koska sen taimet alkavat olla tunnistettavissa. Ei se kuulemma ole kummoisenkaan makuinen tomaatti, mutta siemenpussi maksoi viime syksynä kokonaiset 10 senttiä, niin kokeiltavahan sitä oli. Nätti se ainakin on.

Chileistä Espelette on jo tehnyt peukalon mittaiset hedelmät, mutta muut, kuten kuvassa oleva ryppyinen Trinidad perfume, eivät vielä edes kuki. Kyllä saa tulla helteinen elokuu ja aurinkoinen syyskuu, jos noista meinaa satoa saada. Bullhorn mix -paprika on tehnyt mukavasti hedelmiä, mutta kovin ovat pieniä vielä.

Yrtit, rucola ja mizuna kasvavat kasvihuoneessa hyvin. Meirami tosin sai häädön, kun kirvoittui. Kylvin sitä
toiveikkaasti vielä uuden setin, samoin kuin pak choita. Olivat tämän vuoden viimeiset kylvöt.

Esikasvatetut salaatti ja kyssäkaali pääsivät jo loppusijoituspaikoilleen kasvimaille, joten nyt vain odotetaan satoa. Ja sitä aurinkoa.

2 kommenttia:

  1. Wow, hienoja ovat! Nuo varmaan maistuu ihan erilaiselle kuin teräsvillassa kasvatetut kaupan kurkut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Näissä on makua ja makeutta, jota jaksaa ihmetellä vuodesta toiseen, kun ensimmäisen kerran haukkaa oman kasvihuoneen kurkkua :-)

      Poista