maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kurpitserian kuulumisia

Kuten näkyy, ei kuulu mitään! Eivät edes kuki. Pitkään juroivat ämpäreissään, kunnes viimein tajusivat, etten minä huvikseni niitä roiski hevosenkakkapelleteillä, ja alkoivat kasvattaa lehtiä ja varsia. Mutta kun minä tahtoisin niitä kukkiakin. Naispuolisia sellaisia.

Potimarron on ystävällisesti tehnyt 2 puolen nyrkin kokoista hedelmää, joista toinen jo homehtui, eikä se toinenkaan järin terveeltä näytä. Minikurpitsat eivät vielä edes haaveile kukkien teosta. Taitaa hallayöt ehtiä ennen sadon saamista (no, viime yönä oli +6, joten ei ne hallat kaukana ole).

Kesäkurpitsa Lungo di Firenze on ainoana innostunut viileästä ja kosteudesta ja tekee satoa niin, että sitä sitten syödään joka aterialla: raasteena aamumunakkaassa, kuutiona lisukesalaatissa ja pannulla haudutettuna iltapalana. Vielä ei kyllästytä.

5 kommenttia:

 1. Samanlaista täälläkin, paitsi lehtiä on vähemmän ja pienempiä, siis niissä muutamassa jotka ovat vielä elossa.

  Tästä taisi tulla melkoinen välivuosi sadon suhteen. Vähän kuin olisi palsta kesannolla tämän vuoden. Maa saa levätä, Toivottavasti madot ovat voineet hyvin kun on ollut märkää ja viileää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin intoilin, kun kurpitsantaimet selvisivät keväästä hengissä, mutta eipä niistä isompaa iloa irti saa, kun ei tule satoa.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äh, viesti uudelleen ilman kirjoitusvihreitä: Meillä ne minikurpitsat kukkivat upeasti, mutta vain yksi pieni hedelmä on kasvamassa. muut ikäänkuin kuihtuvat pois tai kukinnan jälkeen sieltä ei kasva mitään.

   Poista
  2. Ei taida olla pölyttäjiä liikkeellä, tai sitten ne kukat on miespuolisia.

   Poista