lauantai 25. heinäkuuta 2015

Sitten hedelmätarhaan

Graaah!!! Kaksi syksyä olen huolellisesti leikannut viinimarja- ja karviaispensaat ja varmistanut, että niiden ympärystää pääsee siistimään ruohonleikkurilla, mutta jeeveli soikoon, että ne viidakoittuu kesän mittaan ihan mahdottomiksi! Ruohosaksien kanssa ei pääse operoimaan, kun pensaiden oksat roikkuu maata myöten, joten tuloksena on läpitunkematon rytö. Sade ja hurja määrä marjoja painavat oksia alaspäin, ja osa marjoista homehtuu, kun ovat kosketuksissa maahan. Pensastuet ovat liian kevyitä pitääkseen oksat ylhäällä. Lisäksi puskien keskellä mellastavat luumun ja kirsikan vesat sekä vadelma ja karhunvatukka. Taidan tänä syksynä leikkaamisen sijaan heittää tuonne dynamiittia.

Hyvä kuitenkin, että marjoja tulee runsaasti. Pääsee taas omavaraiseksi aamumehun suhteen. Omeniakin tulee hyvin! Pakastimessa on vielä toissa vuoden omenahilloja, ja viimeinkin olen oppinut niitä käyttämään. Maustamaton jogurtti + sahrami-omenahillo on koukuttava yhdistelmä.

Päärynä kukki, mutta ei tainnut jäätävässä tuulessa pölyttyä. Luumussakin oli pari kukkaa, mutta hedelmiä ei näy. Kriikuna jätti kukinnan kokonaan välistä. Kirsikoissa on muutama punainen pallero näkyvissä, joten jos rastaat keskittyvät mansikoihin, voidaan saada kirsikka-portviinihilloa. Tyrniin tuskin tulee mitään, kun olivat niin heikossa hapessa alkukesästä.

Villivadelmia ehkä tulee. Marjat ovat vielä lähinnä kukkapohja-asteella, joten lopputuloksesta ei voi olla varma. Enpä muista onko vadelmien poimiminen ikinä aiemmin lykkääntynyt elokuulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti