tiistai 21. heinäkuuta 2015

Väri on mielipide

Vuosia sitten ostin, Kauppilasta varmaankin, punaiseen kukkapenkkiin sopivia iiriksiä. Toinen punainen ja toinen lila-roosa. Millään eivät suostuneet kukkimaan, mutta nyt kesäkuun lopulla niihin ilmestyi nuppuja. Jotka näyttivät sinisiltä.

Joka päivä kävin tsekkaamassa ovatko ne jo aukeamassa, ja kun aukesivat, en parhaimmalla tahdollanikaan löytänyt niistä kuin sinistä ja violettia. Ei näytä hyvältä punaista taustaa vasten.

Samaan aikaan oli sini-pinkissä kukkapenkissä avautumassa kerma-roosa iiris, joka sopisi ihanasti vaaleanpunaisten väriminttujen joukkoon. Paitsi että se on vitivalkoinen, jossa on hitunen keltaista.

Varmasti puutarhaliikkeissä tulee sekaannuksia ja nimikyltit irtoilevat, ja toisaalta se, mikä on toiselle sininen on toiselle lila, mutta kyllä harmittaa, kun rahoilleen on saanutkin ihan väärän vastineen.

4 kommenttia:

 1. No voihan nenä. Noita lienee vähän vaikea palauttaa kauppaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :-D Eivät varmaankaan suhtautuisi hyvällä, jos menisi taimipaakun kanssa kassalle ja sanoisi, että ostin tämän 3 vuotta sitten ja tän piti olla punainen.

   Poista
 2. Ymmärrän harmituksen, pahus kun aikaa on kulunut jo niin kauan ettei palautus onnistu. Tuo ylempi kurjenmiekka näyttää vähän tältä: https://www.viherpeukalot.fi/?s=11&tuote=70617&id=&toiminto=haku&opt=Loistokurjenmiekka+Pink+Parfait&haku=kurjenmiekka
  Olen mielestäni ostanut todella monta eri kurjenmiekkaa, mutta silti perennapenkeistä punkeaa vain erikoisen keltaisen väristä ja perussinistä. Yksi sinivalkoinen teki poikkeuksen ja oli ihan sitä mitä pitikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla yksi Lidlin kurjenmiekka oli sellainen, miltä lapussa näytti. Jopa anopin tuoma ja näyttävän punaiseksi hehkuttama iiris oli kelta-sininen.

   Poista