torstai 4. lokakuuta 2012

Tyrnibrowniet

Näiden brownieiden alkuperäinen nimi on "Browniet, joiden vuoksi voisi tappaa", ja kieltämättä tällä ohjeella tehdyt browniet on melkein murhan väärtit.
250 g voita
- sulata kattilassa ja jäähdytä hiukan
70 g tummaa kaakaojauhetta
- lisää voisulaan
4 kananmunaa
- lisää seokseen. Ei tarvi vatkata; sen kun vain sekoitat.
500 g sokeria
- lisää seokseen
120 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
- sekoita keskenään ja lisää muuhun seokseen
n. 100 g pähkinöitä (saksan-, pecan- tai cashewpähkinää. Hassel ei sovi makunsa puolesta)
- murskaa isohkoiksi paloiksi ja lisää seokseen
nameja (mitä tahansa näistä - huom. EI siis kaikkia - pussillinen Polly-karkkeja, Maraboun minttusuklaalevy murskattuna, maapähkinätahnaa klöntteinä, pari patukkaa Dajmia murskana, mitä tahansa lempisuklaanamiasi)
- sekoita joukkoon
- kaada pellille
- paista 175 C/30-35 min. Älä ylipaista, ettei pala tai kuivu. Jahka taikina irtoaa reunoistaan leivinpaperista, browniet on valmiita. Niiden kuuluukin olla tahmeita.

Tähän tyrniversioon lisäsin namien sijaan pari kourallista tyrnimarjoja ja paketillisen (120 g?) Fazerin tummaa leivontasuklaata murskana. On ollut mukava huomata, että tyrnejä voi heittää leivonnaisiin sellaisinaan, vaikka niiden siemenet ovatkin isoja. Lopputuloksessa siemeniä ei huomaa - taitavat pehmetä uunissa jonkin verran.

5 kommenttia:

  1. Tyrni tulvii nyt verkkokalvoille joka paikasta. Ehkä maailma antaa vihjeitä, että tyrnejä kantsis istuttaa omaankin pihaan.

    Resepti kuulostaa tyrmäävän hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Rienausta blogata tällainen resepti heti aivan. Laitas pari brownieta postissa tulehen.

    VastaaPoista
  3. Meidän tyrnit tekevät marjoja ehkä ensi vuonna (jos silloinkaan). Sitä ennen on pakko kokeilla tuota reseptiä ilman tyrnejä. Luultavasti syön jo taikinan.

    VastaaPoista
  4. Mä normaalisti maustan nämä browniet Maraboun minttusuklaalevyllä. Tyrnejä kokeilin vain sen takia, kun halusin tietää, miltä maistuu tyrni & tumma suklaa. Hyvältä maistui :-)

    VastaaPoista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista