tiistai 9. huhtikuuta 2013

Retiisiä!

Kyllä, ihan oikeita retiisejä siellä mullasta pukkaa. Viikonloppuna (ennen sitä lumipyryä) muistin käydä kasvihuoneessa kastelukannun kanssa katsomassa, miten pakkaskylvöt pärjää kuplamuovin alla. Hyvin pärjäsivät, sillä kasvihuoneessa oli jo +25. Nyttemmin koko kasvari on tietysti jälleen peittynyt lumikuoren alle, ja lämpötila lienee huomattavasti pakkasen puolella. Siltikin on vielä toiveissa saada Cherry bellet aamiaisleivän päälle muutaman viikon päästä. Myös rucola oli jo tehnyt sirkkalehdet.

Retiisin lehdet on muuten oivaa sapuskaa, jahka ne ensin pyöräyttää pikaisesti pannulla. Maistuvat paremmilta kuin pinaatti, eivätkä kuumennettuina ole piikikkäitä, toisin kuin tuoreina. Itse olen niitä viskonut piirakoihin, mutta sopisivat varmaan risottoon ja pastaankin.

2 kommenttia: