Made päätyi saman tien keitoksi (madepaloja keitetään suolalla ja maustepippurilla maustetussa vedessä 10 min., palat noukitaan pois, tilalle lykätään sipulia, perunaa, porkkanaa ja palsternakkaa kuutioina, keitetään kypsiksi ja laitetaan lopuksi peratut mateen palat takaisin liemeen. Koristellaan persiljalla.). Mäti tallennettiin pieniin pakastepusseihin ja nautitaan myöhemmin blinien kanssa. Maksa (kuvassa
lauantai 25. tammikuuta 2014
Kärppänä kalatiskillä
Taas on se minimaalisen pieni aikaikkuna, jolloin voi hyvässä lykyssä bongata kalatiskistä mateen. Meillä oli ylimaallisen hyvä lykky: Kangasalan pikkuruisen K-marketin kalatiskissä pötkötti edellisenä päivänä pyydetty, perkaamaton made, jonka maha oli pullollaan mätiä! Melkeinpä juostiin kalatiskille, kun tuo onnistuttiin kaupan toisesta päädystä bongaamaan, ja kohteliaasti kieltäydyttiin myyjän tarjouksesta perata kala. Normaalistihan täällä myydään täysin nakuja mateita, joilta on takin lisäksi viety myös mätipussit. Mateen mätiä ei koskaan kaupoissa myynnissä näy, joten se päätynee ravintoloihin kalliilla hinnalla syötäväksi. Eikä tässä vielä kaikki: made oli 14 €/kilo ja sen vieressä oli myös edellisenä päivänä pyydettyjä kuhia 12 €/kilo!
Made päätyi saman tien keitoksi (madepaloja keitetään suolalla ja maustepippurilla maustetussa vedessä 10 min., palat noukitaan pois, tilalle lykätään sipulia, perunaa, porkkanaa ja palsternakkaa kuutioina, keitetään kypsiksi ja laitetaan lopuksi peratut mateen palat takaisin liemeen. Koristellaan persiljalla.). Mäti tallennettiin pieniin pakastepusseihin ja nautitaan myöhemmin blinien kanssa. Maksa (kuvassapienen toimistopojan karskin ja karvaisen suomalaismiehen kädessä) paistettiin sipulin kera runsaassa voissa ja syötiin kotitekoisen juurileivän päällä alkupalana. Niin yksinkertaista, niin järkyttävän hyvää :-)
Made päätyi saman tien keitoksi (madepaloja keitetään suolalla ja maustepippurilla maustetussa vedessä 10 min., palat noukitaan pois, tilalle lykätään sipulia, perunaa, porkkanaa ja palsternakkaa kuutioina, keitetään kypsiksi ja laitetaan lopuksi peratut mateen palat takaisin liemeen. Koristellaan persiljalla.). Mäti tallennettiin pieniin pakastepusseihin ja nautitaan myöhemmin blinien kanssa. Maksa (kuvassa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti