keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Päivän väri: punainen

Urheiluliikkeen alea oltiin ihmettelemään menossa, kun Luigi vihjasi, että auto voi pysähtyä myös Plantagenissa, jos rouva tahtoo. Rouva tahtoi, vaikkei ostoslistalla mitään puutarhaan liittyvää ollutkaan. Mutta hyvähän se on välillä siemenhyllykköjä plärätä, ihan vain pysyäkseen ajan tasalla.

Rucolaa oli meillä jo ennestään, sekä lempeää salaattiversiota että tämän vuoden nyhettiä, kipakkaa Wild wildfireä. Dragon's tongue oli kuitenkin pakko saada joukon jatkeeksi, kun sitä olen puutarhalehdistä ihastellut. Valtavan söpö ilmestys pinkkeine lehtiruoteineen. Hyvä lisä syötäviin kukka-asetelmiin. Ellei kirpat iske ensin.

Varsiselleriä innostuin myös ostamaan, vaikka sen kasvatus minipienestä siemenestä onkin hermoja raastavaa. Toisena puutarhavuotenani sitä kokeilin ja sain yhden kasvamaan oikein komeaksi. Sen jälkeen en ole sellerin kasvattamisessa onnistunut. Voi sitä siltikin taas yrittää.

Härkäpapuakin tarttui mukaan, kun tuo Red Epicure on niin näyttävän näköinen. Säilyttää kuulemma värinsä, jos pavut höyryttää kypsiksi. Takakansiteksti vielä kehui, että Red Epicurea voi käyttää vihannesruokana. Eipä ollut käynyt mielessäkään, että vihanneksesta voi tehdä vihannesruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti