maanantai 6. tammikuuta 2014

Joulu pois, esarointi tilalle

Eihän se haittaa, että kodinhoitohuoneen remontin keskelle pykää esikasvatusvermeet jo valmiiksi odottamaan? Vähän kun niitä ruuveja ja nauloja siirtää edestä pois, niin ihan hyvin esikasvatuslaatikko siihen mahtuu. Ja multapussi kans. Itse esikasvatus toki alkaa vasta viikon päästä, mutta kyllä nyt on jo aika päästä fiilikseen.

Joulukamat pakattiin tänään pois, ja hyasinttien sipulit säästettiin tuomaan yllätystä ruusuangervojen katveessa kesällä (onhan se vinkeää, kun keskellä kesää nenään yhtäkkiä tuoksuu joulu). Luigilta on tilattu kimppu tulpaaneja tuomaan kevättä keittiöön, ja joka päivä tiiraillaan pihalla, josko olisi jo eilistä valoisampaa. TalviKevätsäässä kävi tänään mukavan lämmin henkäys, kun komposti oli tykännyt joululomaisesta möyhimisestä ja päätti ruveta puhisemaan.

Viikon päästä otetaan juhlallisesti esiin Bullhorn mix - ja Topepo rosso -paprikat, Pinocchio's nose -chili (en sorru enää Habaneroon) ja Rose shades -orvokkimix, nimikyltit ja vedenkestävä (!) tussi, ja sitten aloitetaan kasvatuskausi 2014. Huikeaa!

4 kommenttia:

 1. Huikeaa, todellakin! Vaikka talvi ei ole vielä edes alkanut (tai on meillä tullut ja mennyt monet lumet). Paprikat kiinnostavat, mistä olet niitä hankkinut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo paprikat on tulleet ihan yllättäen ja pyytämättä Kitchen Gardenin kylkiäisinä, mutta onneks ovat olleet mielenkiintoisia lajikkeita. Omalla rahalla olisin varmaan päätynyt tähän lajikkeeseen:
   http://www.tandmworldwide.com/seeds1/product/941/1.html

   Poista
 2. Päivitin taas puutarha-aiheella oman blogini tänään. Vuotta on kulunut 6 päivää ja kaksi puutarha-aiheista päivitystä jo. Lupaavaa! Joudun jättämään esikasvatuksen väliin (kateellisena luen sinun päivityksiäsi), mutta lykkäsin porkkanan siemenet jo kasvimaalle. Maa on sula, ei roudasta tietoakaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, hyvä idea lykätä porkkanat multiin jo nyt. Taidanpa tehdä saman.

   Poista