sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Esarointi kick-off 2014

Koska kodinhoitohuone oli kuivumassa mansikkajäätelön pinkistä aistillisen roosasta maalista, täytyi vuoden 2014 esikasvatus aloittaa kylppärin lattialla. Ja kun kerran seurakoiruus velvoittaa, mukaan tuli puutarha-apulainen, pihan myyrävastaava Saimi Marketta, jonka mielestä oli käsittämätöntä, että sisällä oli yhtäkkiä maata.

Paprikat, chilit ja orvokit pääsivät aloittamaan urakkansa, ja tällä kertaa maltoin mieleni ja kylvin alle 10 kpl kutakin - paitsi orvokkeja, joiden koko pussin sisällön donkkasin multiin. Oli sen verran pienet siemenet, ettei niitä ikäaikuisnäöllä pystynyt toisistaan erottamaan. Esikasvatuksen on siis syytä onnistua, ettei tarvi uusintakylvöjä ruveta myöhemmin tekemään, koska sitten myöhästyy satokin.

Kuukauden päästä on vuorossa tavistomaatit.

3 kommenttia:

 1. Jaahas, minä aloitin lomaillessani niskan takia jo 8. päivä laittamalla lehtipersiljaa tulemaan. Toki myös kukkalampun tohottamaan, liotin siemeniä vuorokauden ennen istutusta. Saas nyt nähdä tuleeko siitä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs ole ikinä kokeillut persiljaa esikasvattaa. Se on niin hidas itämään, että esikasvatus vois olla fiksua, kun hyvässä lykyssä se itää vasta siinä vaiheessa kun on jo valoisaa. Tarviipa kokeilla heti tänään!

   Poista
  2. Ei vielä ainakaan mitään näy. Tai ei aamulla näkynyt, nyt voi tietenkin jo koko olkkari olla persiljan valtaama.

   Poista