maanantai 27. tammikuuta 2014

Taimenia

Sieltä ne pikkuiset taimet (siskolla on lastenkirja, jossa puhutaan tomaatintaimenista. Vähän sama kuin nykyään niin muodikkaat silmänalukset) jo kurottelevat sirkkalehtiään kohti -25 asteen pakkasia. Ainoastaan Topepo rosso -paprika vielä nirppanokkailee mullan alla (mikähän noissa italialaisissa kasveissa on, kun eivät tykkää Suomen ah-niin-lempeässä ilmastossa kasvaa???)

Orvokkien alut on kovin pikkiriikkiset, että saas nähdä, saanko niistä ikinä mitään aikaiseksi, vai donkkaanko ne turhautuneena kompostiin. No, onpahan ainakin kokeiltu.

Tästä yhdestä taimenesta sen sijaan olen saanut kasvatettua 14-vuotiaan mummokoiran, jopa -25 C:ssa. Hyvää syntymäpäivää, maailman epäluuloisin, mutta hyväntuoksuisin Rölli Tuulikki!

5 kommenttia:

 1. Onnea mummolle ja tsemppiä taimenille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos :-) Kuulo on mummolla jo heikentynyt, mutta lenkit tekee siinä missä nuorempansakin.

  VastaaPoista
 3. ...kasvataksää orvokitkin siemenestä... Kiva olla perheessä viimeisenä jonossa silloin, kun kärsivällisyyttä jaettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vain kokeilen, kun joku joskus sanoi sen olevan helppoa. Tuommoisia nuppineulan kokoisia ovat nyt, joten ihan varpilla kukkivat komeasti huhtikuussa!

   Poista