torstai 23. tammikuuta 2014

Oulussa asuu seireeni

Viattomaltahan se sen laulu kommenttikentässä kuulosti: "Tänään pötkähti postista Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelo." Mutta pian tuo laulu alkoi soida päässä, ja uteliaisuus otti henkilöstä ylivallan. Oli ihan pakko piipahtaa Hyötykasviyhdistyksen sivuilla tsekkaamassa, mitä niiden kaupassa on tarjolla.

Muutama sivu meni hymistessä ja nyökytellessä, mutta sitten alkoi käsi hamuta luottokorttia. Jo siemen-fröön kuvasto sai aikaan innostuksen retikkaan, ihan vain siksi kun retikalla on musta kuori ja valkoinen sisus (syy se on sekin), ja Hyötykasviyhdistyshän sitä myös tarjosi. Ja limebasilikaa, pronssinväristä fenkolia (siis sitä versiota, joka tekee vain röyhyjä, eikä mukulaa. Näen jo syötävien kukka-asetelmien tulevan.), yrtti-iisoa ja shisoa, joka oli viime vuonna niin trendikäs. Tilaushan siitä sitten pääsi, vaikka siemenlaatikosto tursuaa niin, että piti siskolle jo pakata ylijäämät ja laittaa postiin saamaan kylmäkäsittelyä.

Ens vuodellekin jäi vielä tilattavaa: kotimaista (!) härkäpapua, harmaata (!) myskikurpitsaa, kurkkua...

2 kommenttia:

  1. Voi Oulun seireeniä, minkä teki! Nyt sitä limebasilikaa on saatava täälläkin.

    Sulta pääsi jo tilaus - en ehtinyt joukkohon! Mennäänkö käymään Alku & Juuri -akselilla, kun tulet tänne seuraavan kerran?

    VastaaPoista