torstai 20. maaliskuuta 2014

Madekauden hurmosta

Kovin on madekausi lyhyt. Kalatiskeissä madetta vielä näkee, mutta valitettavasti olemme osuneet vain vintageversioihin. Jos vielä tuoretta saisi, kokeilisin keittopohjan tekemistä mateen nahan kera, se kun kuulemma on THE tapa. Itse olen nahan heittänyt kompostiin, kun siinä oleva lima on melko tymäkän hajuista.

Mateen maksa sen sijaan on parhaimmillaan ylä-C:n arvoinen. Ennenvanhaan laitoimme maksan keittoon mukaan, mutta sillä tavoin maksasta tuli jotenkin liian pehmeän kalaisa. Kun taas pannulla voissa paistettuna ja oman juurileivän päällä tarjoiltuna mateen maksa yltää parhaimpaan suoritukseensa. Rapsakkaa, makoisaa, törkeän hyvää. No, ens vuonna sitten taas.

2 kommenttia:

  1. Madekausi ei millään lailla ole ohi, korkeintaan kaupoista sitä ei saa. Kyllähän made on läpi vuoden maukasta ja saahan sitä kalastamalla. Luulisi Tampereen kauppahallista saavan läpi vuoden? Niinno, luulla voin mitä vaan saamisista, en minäkään saanut viher enkä sinisimpukoita kun olin viime lauantaina niitä hakemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se tuntuu olevan lohi, joka kauppahallin kalatiskin täyttää :-/

      Poista