maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kevätöverit

Kyllä niin tekis mieli jo tehdä kevättä (vaikka aamulla olikin -15)! Toppatakit heitin eilen kesäteloille ja vaihdoin talvihuulipunat kevätsellaisiin (merkittävä etappi henkilön keväässä), ja salaa kävin jo kurkkimassa, mitä ens kuussa lähtee esikasvuun. Vielä ei kuitenkaan voi krasseja ja kehäkukkia laittaa multiin, sillä ei niitä ulos voi viedä ennen kesäkuuta, ellei tästä nyt joku ihme lämpökevät urkene. Kaupasta hankin narsisseja ja helmililjoja terassille tuomaan kevättä, mutta yöksi ne on otettava sisälle, kun näköjään maailmankaikkeus otti meikäläisten TALVIloman niin tosissaan, että laittoi talven. Kiitti vaan :-/

Lomalla on aikaa tehdä kevätsuunnitelmia (sillä välin, kun sterilisaatiosta toipuva pikkukoira nukkuu narkoosiaan pois), ja tänä keväänä on pakko päästä Kauppilaan hypistelemään kaikkea ihanaa ja eksoottista, vaikkei ne tällä vyöhykkeellä kasvakaan. Tuusulan Pirilässäkin on käytävä ihailemassa isoja ja halpoja taimia, koska kesä ei tule ilman Pirilän-reissua.

Sisko houkutti Hyötykasviyhdistyksen taimitorille 22.5. Hitsi, kun ois huikeaa päästä paikan päälle, mutta valitettavasti 22.5. on torstai, ja meikäläinen toistaiseksi työelämässä. Ja sitten 23.5. oli joku juttu kans - oliko se Maatiaisen kevättaimipäivä? Jospa tämän kevään teemaksi ottaisi taimikaupoissa ja -tapahtumissa ramppaamisen?

Basilikoillakin alkoi kevätrieha, kuten kuvasta näkyy. Nousivat niin järjettömällä voimalla, että multaan repesi kraatereita. 6 viikon päästä niistä pitäisi saada ekat pestot - jos siis pääsevät sitä ennen kasvariin. Sisätiloissa niistä ei kovin kummoista satoa saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti