sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kasvariennätys

6 vuotta meni ennen kuin vuoden 2008 ennätys saatiin rikki. Tuolloin taimet pääsivät ekan kerran kasvihuoneeseen päivähoitoon 28.3., mutta tänä vuonna aurinko ja etätyöpäivä osuivat mainiosti yksiin jo 26.3.

Aluksi pidin kasveja kasvarissa varovaiset 30 minuuttia, sillä kevään huikea valo ja auringon lämpö helposti shokeeraavat taimet lanaan. Tänä vuonna taimet olivat vielä sen verran pieniä, etteivät olleet kasvarivierailusta moksiskaan, joten pääsivät nauttimaan valosta vielä kahtena seuraavanakin päivänä, ja nyt jo tuntikausiksi.

Keittiössä ja kodinhoitohuoneessa on tunkua, kun melkeinpä joka päivä tulee mullittua taimia isompiin potteihin ja kylvettyä yrttejä. Normaalisti en ole näin etukenossa, sillä mikään ei ole turhauttavampaa kuin katsella taimien venymistä poteissaan, kun ulkona pyryttää lunta. Nyt oletan, että ens kuun puolella voi jo osan poteista sijoittaa kasvariin pysyvästi. Sähkölämmittimistä ja kasvilampuista huolimatta puutarhuri on edelleen luonnon armoilla.

2 kommenttia:

  1. Kevät, Ulla, se on K E V Ä T!

    Minä juuri pohdin, uskaltaisinko vielä taimia jo valoon. Usein olen laittanut ne kaksinkertaisen harson varjoon ensimmäisinä ulkoilutushetkinä, kun joskus olen saanut tainnutettua ison osan taimista innostuksissani :)

    VastaaPoista
  2. Yllättävän nopeasti tosiaan taintuvat valossa ja lämmössä. Monta kertaa on tullut paniikissa juostua taimien kanssa kasvarista takaisin sisälle.

    VastaaPoista