keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Loppusuoralla

Kasvarissa on tunkua, kasvimailla on tunkua, ämpäripino pienenee pienenemistään, kun taas pestävien esikasvatuspottien röykkiö ei hupene sitten millään. Hiukkasen tuli innostuttua esikasvatuksen kanssa, kun nyt viimeinkin oppi sitä kasvihuoneessa tekemään. Viikonloppuna siirsin taimia esikasvatuspoteista ämpäreihin 3 tuntia, kunnes multa loppui. Esikasvatteet sen sijaan eivät loppuneet. Eilen tuli Kukkarin setä apuun ja toi pihalle 2000 litraa multaa. Sen avulla huhkin tänään loputkin esikasvatteet loppusijoituspaikalleen.
Minkä kanssa mopo siis lipesi? Tomaattien, chilien, paprikoiden, kaalien, samettikukkien ja kurpitsojen kanssa. Esikasvatus onnistui niin hyvin ja taimet oli niin tanakoita, etten malttanut heittää kompostiin kuin yhden Joe's longin, ja senkin vain siksi, että se katkesi tuulessa. Loppukesästä joku vois aloittaa juttusarjan aiheesta "mitä teet, kun saat liikaa satoa vihanneksesta x".
 
Satoakin me jo saadaan! Kasvarista on jo kaikki retiisit syöty ja pak choita ja tatsoita lisätty kana-nuudelikeittoon. Mizunaa pukkaa leivän päälle, salaattiin ja wokkiin, ja rucolaa löytyy pizzan päälle ripoteltavaksi.
 
Kasvimaita kylväessä olin jopa niin fiksu, että tallensin omaan lokeroonsa sellaiset siemenet, joita pitää pitkin kesää kylvää tai esikasvattaa. Kätevää aina ohimennen vilkaista, josko ois aika panna multiin lisää yrttejä, vahapapua, pak choita tai salaattia. Kantapään kautta muistin myös merkitä ylös kaikki siemenet, jotka ovat kylvöhurmiossa jo loppuneet, jottei ens keväänä tule paniikkia.
Oi, tätä onnea!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti